სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის მონაცემებით, საქართველოს თვითუზრუნველყოფის ყველაზე მაღალი მაჩვენებელი ყურძენს, კარტოფილს, ცხვრის და თხის ხორცს აქვს, ყველაზე დაბალი კი - ხორბალს.
კერძოდ, საქსტატის მონაცემებით, 2021 წელს ყურძნით თვითუზრუნველყოფა 173%-ს შეადგენს, კარტოფილით 115%-ს, ცხვრის და თხის ხორცით - 105%-ს, ხოლო, ხორბლით 22%-ს, რაც იმას ნიშნავს, ხორბლის 78%-ის იმპორტი განხორციელდა.
„ბიზნესპრესნიუსი“ გთავაზობთ, 2021 წლის მონაცემებს, პროდუქტებით თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტის შესახებ:
აღსანიშნავია, რომ 2021 წელს, 2020 წელთან შედარებით, გაზრდილია სიმინდის, კარტოფილის, ყურძნის, ხორცის, მრპს-ხორცის, ფრინველის ხორცის, კვერცხის, ცხვრისა და თხის ხორცის, ასევე ხორბლის თვითუზრუნველყოფის მაჩვენებელი გაზრდილია.
რაც შეეხება ბოსტნეულს და ღორის ხორცს, აღნიშნული პროდუქტებით თვითუზრუნველყოფა შემცირდა, ხოლო რძისა და რძის პროდუქტებს მაჩვენებელი მაჩვენებელი უცვლელია.